Τήνος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Τήνο; Tώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Τήνο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για την Τήνο

Η Τήνος, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά τη θρησκευτική παράδοση με τον πολιτισμό και την τέχνη.

Στη Χώρα δεσπόζει ο ναός της Παναγίας της Τήνου και είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσετε καθώς βγείτε από το πλοίο. Κάθε χρόνο καταφτάνει πλήθος κόσμου να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της. Πίσω από την πρόσοψη του λιμανιού που ίσως αδικεί τη Χώρα και τις ομορφιές της, βρίσκεται η παλιά Τήνος. Αξίζει μια βόλτα στο Αρχαιολογικό µουσείο, στον “παλιό δρόµο” που οδηγεί στην εκκλησία µε τα µαγαζάκια που πωλούν παντός είδους αναµνηστικά, στα γραφικά σοκάκια και να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τις ανθισμένες βουκαμβίλιες. Επίσης, θα βρείτε καλό φαγητό και έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Στην ενδοχώρα της Τήνου θα νιώσετε την ιδιαίτερη αύρα του νησιού, καθώς διαθέτει 52 οικισμούς με παραδοσιακά λευκά σπίτια και γαλάζια παραθυρόφυλλα, λουλουδιασμένες αυλές, μαρμάρινα οικόσημα, πέτρινα σοκάκια με καμάρες που σας περιμένουν να τα περπατήσετε καθώς το αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται μέσα στα χωριά. Αξίζει να επισκεφτείτε το Βωλάξ, ένα χωριό γεμάτο με στρογγυλούς βράχους, διάσπαρτους σε μεγάλη έκταση, το μοναδικό σημείο στο νησί όπου θα τους συναντήσετε. Το δημοφιλέστερο και μεγαλύτερο χωριό είναι ο Πύργος, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να απολαύσετε το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο στην πλατεία του χωριού κάτω από τον πλάτανο. Το χωριό έχει παράδοση στην μαρμαρογλυπτική οπότε αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Μαρμαροτεχνίας.  

Η Τήνος έχει πολλές και όμορφες παραλίες, όμως ιδανικά πριν αποφασίσετε σε ποια να πάτε να ρωτήσετε έναν ντόπιο να σας συμβουλέψει με βάση τα μελτέμια, από ποια μεριά του νησιού δεν θα φυσάει. Σχεδόν με κάθε καιρό μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταπράσινα νερά των Καλυβίων, πανέμορφη και απάνεμη παραλία τα Υστέρνια, ο Άγιος Φωκάς οργανωμένη παραλία και κοντά στην Χώρα και η Κολυμπήθρα που χωρίζεται σε δύο αμμώδεις παραλίες.

Τα πιο γνωστά προϊόντα που παράγει η Τήνος είναι η λούζα και τα τηνιακά τυριά. Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά τυροπιτάκια.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Τήνου:  22833.60100

ΚΕΠ Τήνου: 22830.29146

Κέντρο Υγείας: 22830.23781

Λιμεναρχείο: 22830.22348

Αστυνομία: 22830.22100

Πυροσβεστική: 22830.23199

Ταξί: 22830.22470

ΚΤΕΛ: 22830.22440

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.