Φολέγανδρος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Φολέγανδρο; Tώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Φολέγανδρο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για τη Φολέγανδρο

Η Φολέγανδρος ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι ένα από τα μικρότερα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας. Μπορεί να είναι ένα ήσυχο νησί, αλλά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, υπάρχει μεγάλη προσέλευση από τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του. Δεν έχει σχεδόν καθόλου βλάστηση και το τοπίο που θα αντικρίσετε έχει μια άγρια ομορφιά, γι’ αυτό και την αποκαλούν το “σιδερένιο νησί”.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Φολέγανδρο είναι η πανέμορφη Χώρα της. Τα ατμοσφαιρικά σοκάκια, τα φρεσκοβαμμένα λευκά σπιτάκια και οι λουλουδιασμένες πλατείες την κατατάσσουν σε ένα από τα γραφικότερα νησιά του Αιγαίου. Είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, χαρίζοντας έτσι μία καταπληκτική θέα προς την θάλασσα. Εκεί βρίσκεται το Κάστρο, το οποίο ήταν μια περιοχή της πόλης χτισμένη σαν ένα φρούριο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την εκκλησία της Θεοτόκου, ακριβώς πάνω από την Χώρα.

Το Καραβοστάσι είναι το λιμάνι και η κύρια παραλία του χωριού γνωστή και ως Χοχλίδια. Χαρακτηριστικό γνώρισμά της αποτελεί το εκκλησάκι στο ανατολικό άκρο. Λόγω της εύκολης πρόσβασης είναι αρκετά δημοφιλής παραλία όπου τα αρμυρίκια και οι παραδοσιακές ταβέρνες το καθιστούν ιδανικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις απομονωμένες παραλίες του νησιού και το Χρυσό Σπήλαιο με κάποιο από τα παραδοσιακά καραβάκια.  

Γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Αγκάλη, μια αμμώδης ακρογιαλιά, ο Άγιος Νικόλαος και το Λιβάδι, η μεγαλύτερη παραλία της Φολεγάνδρου.

Πριν φύγετε μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό φαγητό της Φολεγάνδρου τα Ματσάτα (σπιτικά ζυμαρικά) και το παραδοσιακό γλυκό την καρπουζένια.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Φολέγανδρου: 22860.41285

ΚΕΠ: 22860.27180

Κέντρο Υγείας: 22860.41222

Λιμεναρχείο: 22860.41530

Αστυνομία: 22860.41249

Ταξί: 6944693957

ΚΤΕΛ: 6944906158

Τουριστικές πληροφορίες: 22860.41430

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.