Αλόννησος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Αλόννησο; Τώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Αλόννησο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για την Αλόννησο

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων και είναι ένα απο τα 6 οικολογικά νησιά της Ευρώπης. Το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζεται αρμονικά με το πράσινο των πεύκων ενώ τα γραφικά χωριουδάκια και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική “δένουν” με το φυσικό περιβάλλον και τους φιλόξενους κατοίκους.

Η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού ζει στο λιμάνι της Αλοννήσου, το Πατητήρι, όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο του νησιού και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Η Χώρα της Αλοννήσου, το Παλιό Χωριό, ατενίζει τη γαλάζια θάλασσα από την κορυφή ενός λόφου. Λόγω της ιδιαίτερης θέσης φημίζεται για τη φανταστική θέα που προσφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια, τα ταβερνάκια και τα καφέ-μπαρ θα σας χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς. Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, κρύβει αρχιτεκτονικούς θησαυρούς όπως το μεσαιωνικό κάστρο που αγναντεύει από ψηλά το Αιγαίο πέλαγος.

Όσο καιρό κι αν αποφασίσετε να μείνετε στην Αλόννησο το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα μπορείτε να πηγαίνετε και σε διαφορετική παραλία. Ο Άγιος Δημήτριος με τα καταγάλανα νερά και τη κατάλευκη άμμο, ο Λεφτός Γιαλός με τους γκρίζους βράχους, ο Μεγάλος Μουρτιάς με τα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα και η Χρυσή Μηλιά είναι μερικές από τις οργανωμένες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Αν πάλι έχετε διάθεση να εξερευνήσετε την ύπαιθρο της Αλοννήσου με τα μικρά ξωκλήσια της αξίζει να επισκεφτείτε τα δύο μικρά ξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων κοντά στο Πατητήρι, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Γεώργιο ή το μοναστήρι της Κυρα- Παναγιάς.

Τέλος, η επίσκεψή σας στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, ένας μοναδικός συνδυασμός χερσαίων και θαλάσσιων Μεσογειακών βιοτόπων με εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων θα είναι μια εμπειρία μοναδική για εσάς. Εδώ θα δείτε από κοντά την φώκια Μονάχους – Μονάχους, που αποτελεί ένα σπάνιο είδος μεσογειακής φώκιας το οποίο απειλείται με εξαφάνιση και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της έχει βρει εδώ καταφύγιο.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Αλοννήσου: 24240.65205

ΚΕΠ: 24243.50320

Ιατρείο: 24240.65208

Λιμεναρχείο: 24240.65595

Αστυνομία: 24240.65205

Πυροσβεστική: 24240.65199

Ταξί: 24240.65751, 24240.65449

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.