Δάσος Μπίστι
Η άκρη της χερσονήσου της Ερμιόνης είναι ένας πευκόφυτος παράδεισος με φανταστική θέα στο απέραντο γαλάζιο αλλά και σημαντικός υπαίθριος αρχαιολογικός χώρος. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε έναν περίπατο για να θαυμάσετε τον ολόλευκο μύλο (1790), τα ερείπια των αρχαίων ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα (6ος π.Χ.), απομεινάρια των κυκλώπειων τειχών καθώς και υπολείμματα από τα αρχαία εργαστήρια επεξεργασίας πορφύρας.
Μανδράκια
Η παραθαλάσσια διατηρητέα συνοικία της Ερμιόνης ξεχωρίζει για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την δυνατή νυχτερινή ζωή, δίπλα σε λαμπερά γιωτ και γραφικά ψαροκάικα. Από εδώ αξίζει να ανεβείτε έως την κορυφή του αρχαίου λόφου Πρώνα, για να απολαύσετε τη θέα στον κάμπο της Ερμιόνης, την Ύδρα και το γειτονικό νησάκι Δοκό.
Μονή Αγίων Αναργύρων
Χτισμένο πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ασκληπιού, το ιστορικό μοναστήρι (14ος αιώνας) φιλοξενεί μοναδικές τοιχογραφίες της κρητικής σχολής (17ος αιώνας) και αξιόλογες βυζαντινές αγιογραφίες. Είναι επίσης γνωστό για τις ιαματικές πηγές και την βιβλιοθήκη του.
Μουσείο Παιχνιδιoύ Ερμιόνης
Αυτό το πρωτότυπο μουσείο προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία των παραδοσιακών παιχνιδιών της Ερμιόνης και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Η συλλογή του περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα, χειροποίητα και βιοτεχνικά, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1960. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να θαυμάσει πήλινα αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, τσίγκινα παιχνίδια, μαριονέτες, μουσικά όργανα και φιγούρες Καραγκιόζη.
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο
Στεγασμένο στην ιστορική πέτρινη κατοικία Οικονόμου (18ος αιώνας), το μουσείο προσφέρει μοναδικές γνώσεις για τον ρόλο της πόλης στην Επανάσταση του ’21. Σ’ αυτό το αρχοντικό οργανώθηκε η Γ’ Εθνοσυνέλευση (1827) και στον κήπο του δεσπόζουν προτομές αγωνιστών του 1821.
Φαράγγι Καταφύκι
Ένας εκθαμβωτικός φυσικός σχηματισμός από απότομους βράχους, πλούσια βλάστηση, σπηλιές και το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (1740) δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένα παλιό πέτρινο γεφύρι οδηγεί μέσα από μια πευκόφυτη διαδρομή και πηγές στο χωριό Φούρνοι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το άνοιγμα στο μέσο ενός βράχου, στη δυτική πλευρά του φαραγγιού, ήταν η είσοδος στον Άδη.