Προτεραιότητα της Hellenic Seaways είναι η παροχή υπηρεσιών ποιότητας με ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία. Μια δέσμευση που εφαρμόζεται με υπευθυνότητα και συνέπεια και επισφραγίζεται όχι μόνο από τις υποχρεωτικές, αλλά και από τις προαιρετικές πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών.

Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική & Πολιτική Ποιότητας

Η HELLENIC SEAWAYS αναπτύσσει σύστημα Ποιότητας και Περιβαλλοντικής & Ενεργειακής Διαχείρισης κατά ISO 9001:2008, 14001:2004 & 50001:2011. Αναλυτικά η πολιτική βρίσκεται εδώ.

TOURISM AWARDS 2016

Το Smart Ticket / Web Check-in της HELLENIC SEAWAYS, η μοναδική εφαρμογή στην ελληνική ακτοπλοΐα που επιτρέπει το Web Check-in ώστε ο επιβάτης να έχει το εισιτήριο / κάρτα επιβίβασης στο smartphone ή το tablet του και να μπορεί να ταξιδέψει χωρίς χάρτινο έγγραφο, βραβεύτηκε 

στα Tourism Awards 2016 με SILVER στην κατηγορία Καινοτόμο concept, προϊόν, μοντέλο λειτουργίας ή παροχής υπηρεσίας / Start-up.

 

PASSENGER LINE OF THE YEAR 2014

Η εταιρία μας βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ακτοπλοϊκή Εταιρία της Χρονιάς στο πλαίσιο των Greek Shipping Awards 2014,
που απονέμει η Lloyd's List, βάσει των εξαιρετικών επιδόσεων αλλά και τον καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει
στο επιβατικό κοινό.

 

GREEN STAR

Πιστοποίηση του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA για πλήρη προσαρμογή σε όλους τους απαιτούμενους κανονισμούς για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Απονεμήθηκε το 2006 στο "Νήσος Μύκονος" και το 2008 στο "Νήσος Χίος".

 

 

LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE - ISO 9001 : 2008

Η εταιρία μας, για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της, έχει πιστοποιηθεί από το διεθνή φορέα LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE κατά ISO 9001 : 2008.

 

LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE - HACCP

Πιστοποίηση της LLOYD'S REGISTER για την εγκατάσταση και εφαρμογή του συστήματος ασφαλείας HACCP στην αποθήκευση, επεξεργασία και σερβίρισμα τροφίμων και ποτών, για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υγιεινής.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η Hellenic Seaways είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2006

Το "Νήσος Μύκονος" της Hellenic Seaways βραβεύτηκε από τη LLOYD'S LIST ως το καλύτερο πλοίο της χρονιάς για το 2006.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2007

Το "Νήσος Χίος" της Hellenic Seaways βραβεύτηκε από τη LLOYD'S LIST ως το καλύτερο πλοίο της χρονιάς για το 2007.

 

ISM

Πιστοποίηση ασφάλειας ISM (International Safety Management Code). Απονεμήθηκε το 2000 και ισχύει για την εταιρία και το στόλο.

 

CERTIFICATE OF QUALITY TRAINING

Πιστοποίηση από την πρωτοποριακή ως προς το αντικείμενο της Videotel Marine International, για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων του στόλου μας. Απονεμήθηκε το 2002.

 

ISPS CODE

Πιστοποίηση σύμφωνα με τον ISPS Code για την πρόληψη εκνόμων ενεργειών στα πλοία μας.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 2007

Στην Hellenic Seaways απονεμήθηκε το Βραβείο Τουριστικής Επιχείρησης για τον καθοριστικό ρόλο της στην αναβάθμιση και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Ακτοπλοΐας και των θαλάσσιων μεταφορών στον ευρύτερο νησιωτικό χώρο.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ 2007

Η Hellenic Seaways βραβεύτηκε από τη LLOYD'S LIST ως η καλύτερη εταιρία για την Επιβατηγό Ναυτιλία για το 2007.

 

SUPERBRANDS 2005

Η εταιρία μας διακρίθηκε μεταξύ άλλων εταιριών στο διαγωνισμό "SUPERBRANDS 2005" και βραβεύτηκε ως "Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς για το έτος 2005" ("Superbrands 2005").

 

SUPERBRANDS 2007

Η εταιρία μας διακρίθηκε ξανά στο διαγωνισμό "SUPERBRANDS 2007" και βραβεύτηκε ως "Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς για το έτος 2007" ("Superbrands 2007").

 

LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE - ISO 14001: 2004

H εταιρεία μας έχει πιστοποιηθεί από το διεθνή φορέα LLOYD'S REGISTER κατά EN ISO 14001 : 2004 για την εφαρμογή του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης στα πλοία της και στις εταιρικές εγκαταστάσεις ξηράς.

 

Η HELLENIC SEAWAYS πιστοποιείται από τη Lloyd’s Register Quality Assurance με ISO 50001:2011 για ενεργειακή διαχείριση

Η HELLENIC SEAWAYS, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών και με γνώμονα την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των επιβατών και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που πιστοποιήθηκε με ISO 50001:2011 για ενεργειακή διαχείριση. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance μετά από κύκλο επιθεωρήσεων στα γραφεία και τα πλοία της εταιρείας και αφορά σε μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμων και ηλεκτρισμού στα πλοία και ηλεκτρισμού στα γραφεία, και τη σχετική εκπαίδευση του προσωπικού. Παράλληλα ανανεώθηκαν οι πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2008 και 14001:2004 που αφορούν στην ποιοτική και περιβαλλοντική διαχείριση αντίστοιχα.