ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS
“ΑΡΙΑΔΝΗ”

H HELLENIC SEAWAYS, με μεγάλη υπερηφάνεια, ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ, στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια του πλοίου τελέστηκαν παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Βουλγαράκη, του Γενικού Γραμματέα Υ.Ε.Ν. κ. Ι. Τζωάννου, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων κ. Γ. Βλάχου, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος κ. Η. Σιωνίδη, των Α’ &;amp; Β’ υπαρχηγών Λιμενικού Σώματος κ.κ. Θ. Ρετζεμπέρη και Θ. Μπούσιου, του Προέδρου κ. Κ. Κληρονόμου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας κ. Μ. Σακέλλη, εκπροσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εκπρόσωπων των Ελληνικών Τραπεζών, εκπροσώπων Ενώσεων και Ναυτεργατικών Σωματείων, στελεχών Ακτοπλοϊκών εταιρειών, εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πολλών συνεργατών και του προσωπικού της HELLENIC SEAWAYS.

Το ΑΡΙΑΔΝΗ δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά – Χανίων, μόλις στις 25 Σεπτεμβρίου 2007. Έχει μήκος 196 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα, και μεταφορική δυναμικότητα 1.850 επιβατών και 650 Ι.Χ. οχημάτων (ή 132 Φ/Γ οχημάτων &;amp; 60 Ι.Χ.).Με υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 27.5 κόμβων εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά – Χανιά σε 6 ½ ώρες, ανοίγοντας νέες λεωφόρους προς τα Ελληνικά Νησιά μας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου, ο κ Γεράσιμος Στρίντζης, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC SEAWAYS, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η μετασκευή του πλοίου πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στα Ελληνικά χέρια».

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, δήλωσε πως είναι ιδιαιτέρως ευτυχής που παρεβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων, καθώς η ανάληψη των καθηκόντων του στη νέα κυβέρνηση συνέπεσε με την είσοδο του πλοίου ΑΡΙΑΔΝΗ στον Πειραιά. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Με το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ μπήκαμε μαζί στο λιμάνι του Πειραιά», και συνέχισε: «Η ακτοπλοΐα παραμένει το κεντρικό στοίχημα για την χώρα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και η συγχώνευση των Υπουργείων Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στόχος μας είναι να γίνει ορθολογική προσέγγιση όλων των καίριων ζητημάτων, προκειμένου να καλύπτονται στο σύνολό τους με έναν ενιαίο τρόπο και με μια ενιαία πολιτική».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Κ. Κληρονόμος, Πρόεδρος της HELLENIC SEAWAYS αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την προηγούμενη τριετία (2004-2007), που περιελάμβανε την εισαγωγή 8 νέων, υψηλής τεχνολογίας, πλοίων στο στόλο της εταιρείας. Σήμερα, η HELLENIC SEAWAYS διαθέτει 34 πλοία, ενώ κατά το προηγούμενο διάστημα απέσυρε 32 υπερήλικα σκάφη.

Η HELLENIC SEAWAYS, η μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία της χώρας, προσβλέπει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον και&;nbsp; υπόσχεται πως θα συνεχίσει δυναμικά την ανανέωση του στόλου της, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην προώθηση του τουρισμού και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών.

&;nbsp;

Πειραιάς 11/10/2007