Χίος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Χίο; Τώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Χίο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για τη Χίο

Η Χίος είναι ένα από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Είναι το νησί της μαστίχας, καθώς είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου παράγεται ένα ειδικό είδος ρετσίνας από το μαστιχόδεντρο.

Προσφέρει στους λάτρεις της θάλασσας και του ήλιου μια μεγάλη ποικιλία από παραλίες για όλα τα γούστα, από κοσμοπολίτικες αμμουδιές με όλες τις ευκολίες μέχρι απόμακρους όρμους όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πρωτόγονη ομορφιά της φύσης. Η αμμουδιά του Καρφά είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού. Προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, καταστήματα και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε πολύ κοντινή απόσταση. Με λιγότερη άμμο και περισσότερους ντόπιους επισκέπτες είναι η παραλία του Μέγα Λιμνιώνα. Επίσης, αξίζει η παραλία της Δασκαλόπετρας, βόρεια της πόλης με τα άσπρα βότσαλα.

Ενδιαφέρον προκαλεί στη Χίο τα χωριά της μαστίχας, τα οποία είναι περίπου 20 και θα τα βρείτε στη νότια Χίο και μοσχοβολούν... μαστίχα. Ξεχωρίζουν το Πυργί, το ζωγραφιστό χωριό, όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων και τα Μεστά, το μεσαιωνικό χωριό, που η αρχιτεκτονική του είναι Βυζαντινού τύπου και είναι  χτισμένο σαν ένα κάστρο. Ακολουθούν η Βέσσα, τα Αρμόλια, τα Νένητα και τα Πατρικά. Εικόνα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη είναι ο πέτρινος κώνος από κυβόσχημα σπιτάκια και μαύρες κηλίδες από ανοιχτά πορτοπαράθυρα στον Ανάβατο.

Το σημαντικότερο μοναστήρι της Χίου και ένα από τα σημαντικότερα ολόκληρης της Ελλάδας, η Νέα Μονή της Χίου με τα αριστοτεχνικά ψηφιδωτά της.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Χίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βούτυρα και τυριά όπως το μαστέλο, εσπεριδοειδή όπως το μανταρίνι Χίου, χιώτικα γλυκά και παστέλια.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Χίου: 22710.44386

ΚΕΠ: 22713.50813

Αστυνομία: 22710.81537

Λιμεναρχείο: 22710.44434

Πυροσβεστική: 22720.23600

Νοσοκομείο: 22710.44302

Ταξί: 22710.41111

ΚΤΕΛ: 22710.22079

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.