Ίος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Ίο; Tώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Ίο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για την Ίο

Η Ίος ή Νιος όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Ένας προορισμός που συνδυάζει έντονη νυχτερινή ζωή, πανέμορφες παραλίες και παράδοση.

Η Χώρα, μόλις δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι του Όρμου, υποδέχεται τους ταξιδιώτες αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου, στον οποίο υπάρχουν ερείπια μεσαιωνικού κάστρου. Τα κατάλευκα σπιτάκια, τα γραφικά στεγασμένα δρομάκια γνωστά και ως “στιγάδια”, οι 12 ανεμόμυλοι, οι εκκλησίες με τα τοξωτά καμπαναριά και τους γαλάζιους τρούλους, δημιουργούν ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

Κάνουμε βουτιά στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Μυλοπότα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Xώρα. Μια παραλία με γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, άμμο, θαλάσσια σπορ, καφέ, και μπαρ, όπου το βράδυ διοργανώνονται φοβερά πάρτι. Ωραίες παραλίες επίσης είναι το Μαγγανάρι, ο Γιαλός, η Κουμπάρα, το Σαπουνόχωμα, η παραλία του Παπά, η παραλία της Ψάθης και η Αγία Θεοδότη.

Μία ιδιαίτερη ομορφιά της Ίου θα δείτε επίσης από τον τάφο του Ομήρου, με την απίστευτη θέα, ο οποίος βρίσκεται σε ένα λόφο στη βόρεια Ίο πάνω από τον Όρμο Πλακωτό. Η ύπαρξή του τάφου του Ομήρου στο νησί οφείλεται στις αναφορές των αρχαίων ιστορικών και περιηγητών.

Το νησί έχει 365 εκκλησίες. Αξίζει να επισκεφτείτε την προστάτιδα του νησιού, την Παναγιά Γκρεμιώτισσα, που είναι κτισμένη στο πιο ψηλό σημείο της Χώρας, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και να απολαύσετε από εκεί ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα που θα σας ταξιδέψει.

Τέλος, μην παραλείψετε το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης». Πραγματικό στολίδι για το νησί, και φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον προσανατολισμό των κερκίδων προς τον νοτιά να προσφέρει μία εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Ίου: 22863.60400

ΚΕΠ: 22863.60419

Κέντρο Υγείας: 22863.60000, 22860.91227

Λιμεναρχείο: 22860.91264

Αστυνομία: 22860.91222

Πυροσβεστική: 22860.91222

Κτελ:  22860.92015

Εξυπηρέτηση πολιτών: 22860.91294

Ταξί: 22860.91606

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.