Λέσβος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Λέσβο (Μυτιλήνη); Tώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Λέσβο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για τη Λέσβο

Η Λέσβος ή Μυτιλήνη που την αποκαλούν πολλοί, επειδή είναι η πρωτεύουσά της, είναι ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Μπορείτε να απολαύσετε τη φύση του νησιού κάνοντας πεζοπορία, να επισκεφτείτε τους ιστορικούς χώρους όπως τα κάστρα και το αρχαίο θέατρο.

Είναι ιδανικός προορισμός για θρησκευτικό τουρισμό καθώς έχει πολλά σημαντικά μοναστήρια και εκκλησίες, όπως ο ναός του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο και η Μονή του Αγίου Ραφαήλ.

Σε γενικές γραμμές είναι νησί για ήσυχες διακοπές, αλλά θα βρείτε αρκετά μπαρ στη Μυτιλήνη όπως και πολλά από τα μουσεία της Λέσβου, στον Μόλυβδο με τα σοκάκια του που είναι και για ρομαντικούς περιπάτους κάτω από το Κάστρο, στην Ερεσσό και τα άλλα τουριστικά μέρη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Απολιθωμένο Δάσος, που είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο, και το Μουσείο του, το Λαογραφικό Μουσείο, την Παναγιά Γοργόνα και την καταπράσινη τοποθεσία με τεράστια δέντρα, ποτάμι με πάπιες, γεφυράκι και φυσικά κουφάλα του αιωνόβιου πλάτανου όπου σύχναζε ο ζωγράφος Θεόφιλος, την Καρίνη.

Σε ένα τόσο μεγάλο νησί όπως η Λέσβος υπάρχουν πολλές παραλίες να επιλέξετε όπως το Σιγρί, η Σκάλα Ερεσσού, το Τάρτι, ο Άγιος Ερμογένη, τα Βατερά από τις μεγαλύτερες στη Λέσβο, η Άναξος, μεγάλη και δημοφιλής, ο Μόλυβος και η Εφταλού. Στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκεται και το γραφικό Πλωμάρι, γνωστό για την παραγωγή ούζου, τους παραδοσιακούς μεζέδες και τους φιλόξενους κατοίκους του.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι η Λέσβος είναι η πρωτεύουσα του Ούζου, συνεπώς θα βρείτε πολλές τοπικές ποικιλίες ούζου που δεν μπορείτε να βρείτε ακόμα και στην Αθήνα. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ούζου της ποτοποιίας «Βαρβαγιάννη», καθώς και το λαογραφικό μουσείο Πλωμαρίου.

Από τα μαγαζάκια μπορείτε να αγοράσετε χυλοπίτες πολύ νόστιμες, κρασί και πολύ ωραία χειροποίητα γλυκά κουταλιού.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος: 22510.27777

Αστυνομία: 22510.22776

Νοσοκομείο: 22513.51500

Λιμεναρχείο: 22510.47888

Ταξί: 22510.25900

ΚΤΕΛ: 22510.28873

Πυροσβεστική: 22510.22055

Αεροδρόμιο: 22510.61212

 

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.