Σίκινος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Σίκινο; Tώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σίκινο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για τη Σίκινο

Η Σίκινος είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Είναι ένα μικρό Κυκλαδίτικο νησί και βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και στη Φολέγανδρο. Είναι ένα ορεινό ξερονήσι με μακρόστενο σχήμα, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή του νησιού είναι μόλις 8 χιλιόμετρα.

Η Χώρα της βρίσκεται στο χείλος ενός απόκρημνου γκρεμού χαρίζοντας εκπληκτική θέα στους επισκέπτες της. Είναι αποτέλεσμα συνένωσης δύο οικισμών, εξίσου γραφικών, το Κάστρο και το Χωριό. Τα περισσότερα μαγαζιά βρίσκονται στο Κάστρο, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναό της Επισκοπής, το Λαογραφικό Μουσείο Σικίνου που στεγάζεται σε ένα παλαιό ελαιοτριβείο, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και τέλος, την εκκλησία της Παναγιάς Παντάνασσας με τον μπλε τρούλο και το σπάνιο επιχρυσωμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Το λιμάνι του νησιού, η Αλοπρόνοια, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά και όπως και στη Χώρα λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προσφέρουν άνετη διαμονή στους επισκέπτες του νησιού, καθώς και ταβέρνες και μπαρ.

Η Σίκινος δεν έχει πολλές παραλίες, όμως η φιλοξενία των κατοίκων, η γραφική Χώρα με την υπέροχη θέα και οι παραδοσιακές γεύσεις θα σας αποζημιώσουν καθώς θα βρείτε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα όπως κρασί και μέλι, κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού το αρχαίο όνομα του νησιού ήταν “Οινόη”.

Παραλίες με εύκολη πρόσβαση είναι η Αλοπρόνοια, ο Άγιος Γεώργιος και το Διαλισκάρι. Στις υπόλοιπες παραλίες μπορείτε να πάτε είτε από μονοπάτια είτε με βαρκάκια που ξεκινούν από την Αλοπρόνοια.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Σικίνου: 22860.51238

ΚΕΠ: 22860.51196

Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο: 22860.51211

Αστυνομία: 22860.51222

ΚΤΕΛ: 6937865866

Ταξί: 6937865866

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.