Σάμος

Ετοιμάζετε ταξίδι για Σάμο; Τώρα με την Hellenic Seaways μπορείτε να αγοράσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σάμο ηλεκτρονικά. Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, πραγματοποιήστε μέσα σε λίγα κλικ την κράτησή σας, παραλάβετε το εισιτήριό σας και είστε έτοιμοι για επιβίβαση!

 

Λίγα λόγια για τη Σάμο

Η Σάμος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές. Είναι ένας τόπος που καλεί κάθε λάτρη του ποιοτικού ταξιδιού. Συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο, την πυκνή βλάστηση με τις απέραντες ακρογιαλιές, το λαμπρό ιστορικό παρελθόν με την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή. Το έδαφος της Σάμου είναι ιδιαίτερα εύφορο και για αυτό ευνοεί την καλλιέργεια αμπελιών. Το Σαμιώτικο κρασί είναι φημισμένο για την εξαιρετική γεύση του.

Το ρομαντικό Βαθύ είναι το κεντρικό λιμάνι και η Χώρα του νησιού. Το πιο κοσμοπολίτικο μέρος θεωρείται το Πυθαγόρειο, αλλά καλή επιλογή αποτελεί και το γραφικό και παραθαλάσσιο Κοκκάρι, ένα χωριό κοντά στο Καρλόβασι.

Η Σάμος έχει πολλές παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και μάλιστα, οι περισσότερες βρίσκονται ανάμεσα από καταπράσινα τοπία. Ο Κάμπος Μαραθόκαμπου είναι μία μεγάλη και οργανωμένη παραλία με όμορφη άμμο. Επίσης, μεγάλη και οργανωμένη παραλία είναι το Πυθαγόρειο με διάφανα γαλανά νερά. Καλύτερη παραλία του νησιού θεωρείται το Μεγάλο Σεϊτάνι και η Ψιλή Άμμος με πολύ ρηχά νερά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, την Αρχαιολογική συλλογή Πυθαγορείου, τα Σπήλαια της Σάμου (82 καταγεγραμμένα), τους καταρράκτες κοντά στον οικισμό Ποτάμι όπου μπορείτε να κάνετε και μπάνιο, και την Παναγία Σπηλιανή. Μία καλή ιδέα είναι να πάρετε το καραβάκι από το Πυθαγόρειο που κάνει το γύρο της Σάμου και να επισκεφτείτε το νησάκι Σαμιοπούλα.

Παραδοσιακές νοστιμιές της Σάμου που πρέπει να δοκιμάσετε είναι οι ρεβυθοκεφτέδες, οι κολοκυθοανθοί τηγανιτοί ή γεμιστοί με ρύζι και τα μπουρέκια, τα οποία διαφέρουν από όλα τα υπόλοιπα μπουρέκια της Ελλάδας, αφού παρασκευάζονται από κίτρινη κολοκύθα και ντόπιο τυρί, με κανέλα και άλλα μυρωδικά.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Δήμος Σάμου: 22733.50100

Νοσοκομείο: 22730.83100

Αστυνομία: 22730.22100

Αεροδρόμιο: 22730.87800

Λιμεναρχείο: 22730.27318

Πυροσβεστική: 22730.22199

ΚΤΕΛ: 22733.50813

Ταξί: 22730.28404

ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δήλωση απορρήτου / Παροχή συγκατάθεσης Newsletter

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία HELLENIC SEAWAYS με έδρα στον Πειραιά, Άστιγγος 6, Πλατεία Καραϊσκάκη, 185 31, email: info@hsw.gr, τηλ: 210 4199000, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mydata@attica-group.com ή επιστολή στην ως άνω ταχυδρομική διεύθυνση της HELLENIC SEAWAYS.

Τι προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Για να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της HELLENIC SEAWAYS, παρέχετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* Υποχρεωτικό πεδίο

Για ποιο σκοπό μας δίνετε το email σας

Η HELLENIC SEAWAYS θα χρησιμοποιεί το email σας για να σας στέλνει το newsletter της, το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τα εταιρικά νέα της HELLENIC SEAWAYS, πληροφορίες σχετικά με παρεχόμενες υπηρεσίες και ειδικές προσφορές.

Παροχή συγκατάθεσης

Με τη παροχή του email σας παρέχετε ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας στο να λαμβάνετε το newsletter. Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας πατώντας εδώ

Η HELLENIC SEAWAYS θα συνεχίσει να σας στέλνει το newsletter για όσο χρονικό διάστημα η συγκατάθεσή σας δεν έχει ανακληθεί.

Διατήρηση/Αποθήκευση του email σας

Το email σας θα αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρεί η HELLENIC SEAWAYS και δεν θα αποσταλεί σε οποιονδήποτε τρίτο, δεν θα κοινολογηθεί σε άλλους αποδέκτες, ούτε θα διαβιβαστεί εκτός Ελλάδος. Το email σας διατηρείται για όσο χρόνο δεν έχει ανακληθεί η συγκατάθεσή σας.

Τα δικαιώματα σας

Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, και λήψης αντιγράφου (φορητότητας) των δεδομένων που τηρούνται στην εταιρία, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωση απορρήτου του site.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό ή και διακοπή της επεξεργασίας. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, είτε κάνοντας click στο link που υπάρχει το τέλος του email με το οποίο σας αποστέλλετε το newsletter, είτε επικοινωνώντας με την εταιρία στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Your internet browser is outdated. For better experience please install a modern browser.